понеділок, 7 травня 2012 р.

Знову про транспортну систему та вибори у Греції

Добрий вечір!

Сьогодні мав змогу оцінити перевагу проїзного квитка. Дуже зручно - немає потрібного автобуса, сідаєш на будь-який, який підходить з пересадкою. Наприклад, від ΙΤΕ додому їде один автобус на годину, а в центр - десь раз на 15 хв. Тож раніше був варіант сідати до центру, а звідти пішки (15-20 хв), зараз же можна спокійно з центру теж на автобусі доїжджати.

Тепер задумаємося. Останнім часом у Львові широко обговорюється тема електронних квитків, як то запровадити, скільки то буде коштувати і т.п. Власне саме впровадження зайшло в глухий кут. Але чому до того не працювала система з паперовими квитками, як це працює в трамваях і тролейбусах? Запровадивши місячні абонементи, влада мала б стабільний і прозорий дохід на початку місяця, а пасажири мали б зручність. А все напевно тому, що в нас є купа власників маршруток, які дбають про свої інтереси і лобіюють у міській раді. У Геракліоні є єдина компанія, яка займається громадським транспортом - ΚΤΕΛ. Напевно це вся різниця.

На цих вихідних у Греції були парламентські вибори, здається дострокові. Результати досить цікаві, якщо можна так сказати:

Партія  % Нахил
Нова демократія 18.9% Правоцентристи
Коаліція радикальних лівих 16.8% Ліві
Загальногрецький соціалістичний рух 13.2% Лівоцентристи
Незалежні греки 10.6% Праві
Комуністична партія Греції 8.5% Ультраліві
Золотий світанок 7.0% Ультраправі
Демократичні ліві 6.1% Лівоцентристи з нахилом до лівих

Як видно переважають ліві і та в загальному радикальні рухи, що напевно можна пояснити кризою - люди шукають порятунку в крайнощах. А ще дві партії, що набрали найбільшу кількість голосів, мають протилежні думки, щодо шляху виходу з кризи. Якщо Нова демократія виступає за режим жорсткої економії і на підтримці зв'язків з єврозоною, то Коаліція радикальних лівих - навпаки.

Тож ситуація в Греції навряд чи стабілізується найближчим часом. Головне, щоб неонацисти з Золотого світанку не продовжували набирати підтримку, а то прийдеться валити звідси:)

Завтра плануємо йти штурмувати податкову, щоб отримати їхній ідентифікаційний (ΑΦΜ). Побажайте нам удачі!

Вам добраніч, а я статті розбирати:)

Немає коментарів:

Дописати коментар